Sacred Sound by Anne Siri

GongMaster & GongYoga therapy

Hjertelig velkommen til Grunnkurs i Gongspill!


På dette kurset vil du lære alt du trenger for å begynne å spille gong. Du vil lære å holde gongbad og gong-avspenning i forbindelse med yogaklasser og ved meditasjon. 


Dato og sted

11 og 12 februar 2023 i Bergen (i samarbeid med Kundaliniyoga Bergen - senter for åndelig vekst) - fullbooket

28. og 29. oktober 2023 i Oslo (Sagene Samfunnshus)


Innhold

Du vil lære alle grunnteknikker du trenger for å begynne å spille gong for deg selv og dine elever. Det å spille Gong er både en kreativ, fri-flyt prosess men også evnen til å lytte og ta inn deltakerne. Det handler mindre om teknikk og mer om å tørre å slippe kontrollen, slippe til intuisjonen og la Gongen guide deg. Men, det er en del prinsipper mtp. hvordan slå på Gong, ulike teknikker for å få frem forskjellige toner/overtoner og frekvenser. En godt spilt gong leder lytteren inn i dyp, meditativ og avslappet tilstand. Det er her tilheling, restrukturering, balansering og frigjøring kan finne sted. En gong som blir spilt «dårlig» kan oppleves som tortur og virkelig plage lytteren. Det er derfor viktig å lære seg grunnelementene og hva man må ta hensyn til når man spiller. For enkelte mennesker vil allikevel ikke gong være et riktig terapeutisk verktøy – og det er viktig at du som spiller kan ta hensyn og guide de som ikke bør delta på GongBad.


Du vil lære hvordan du skal bygge opp lengre GongBad med Gong, stillhet og andre instrumenter (med varighet minst 30 minutt). Du vil også introduseres til intuitivt gongspill der du slipper taket i alle teknikker og lar gongen ”spille deg” og der i gjennom åpne opp for gongens fulle potensial.


Du vil også lære å spille sammen med andre, og på slutten av kurset vil dere holde GongBad i grupper, for hverandre. Det er noe som mange kurs-deltakere gruer seg for, men som viser seg å være den mest magiske og fineste opplevelse! Og ikke minst betyr det at du selv får nyte godt av og oppleve de magiske, helende vibrasjonene til gongene når de andre deltakerne spiller. Dette er også en veldig lærerik opplevelse og en veldig viktig del av kurset. Det å få lytte til to-tre andre grupper og ulike mennesker tilnærming til å spille Gong og holde GongBad gir deg mange innsikter som er veldig nyttig når du skal legge ut på din Gong-reise.


Populært

GongBad blir mer og mer populært i hele Norge. Det pleier være rift om plassene, og jeg fyller lokalet hver gang vi holder GongBad. Gongen er et fantastisk verktøy for nåtidens stressede mennesker. Det er ikke for ingenting at det kalles Latmannsyoga. 10 minutt lytting under hvile til Gong kan tilsvare en hel time med Yoga. Gong er veldig tilgjengelig for deltakerne, da det eneste man trenger er å legge seg ned på et teppe eller en matte. Et GongBad er en indre reise der du bader i tonene og vibrasjonene til instrumenter som er designet for å åpne energistrømmene i kropp og sinn, gi stabilitet og dyp indre balanse. Du blir ledet inn i avspenning slik at du kan gi deg hen til matten, gongene, syngebollene og trommen!

Gongenes kraftfulle vibrasjoner tar deg bortenfor tanker, inn i en meditativ tilstand der fysiske og følelsesmessige blokkeringer kan løses opp og kroppens selv-legende system fungere optimalt. De fleste opplever at tid og rom forsvinner, at kroppen re-settes og lades, en dyp form for avspenning og meditasjon. Etter gongbad er du fylt av glede, harmoni, tilstedeværelse og ro.


Gonger

Det vil være ulike gonger tilgjengelig under kurset og du får mye tid til å prøve og øve i løpet av disse to dagene. Det finnes et stort utvalg Gong, fra små, håndholdte til 80 tommer store! Det finnes håndlagde og maskinproduserte, Norrønne, kinesiske, element-gonger, planet-gonger, symphoniske mm. Prisen varierer mellom 1200,- kr. og 150.000 kr. Jeg hjelper deg gjerne å velge Gong og andre instrumenter og alle som deltar på ett av mine kurs får 10% rabatt på ett valgfritt instrument fra Meinl Sonic Energy. Mange opplever også å bli helt forelsket i en spesiell Gong og vil ha akkurat den.


Det er fint å ha tenkt igjennom følgende når du velger Gong: skal du spille i lite eller stort rom?, skal du bære den med deg eller blir den stående? Det finnes også ulike typer stativer, både i tre og metall. Noen er enkle å frakte, andre passer best til å stå mye i ro. Vi anbefaler å begynne med en Gong som er minst 28″ stor. Små gonger er ofte vanskeligere å spille på og krever at man har god teknikk, Gonger som er fra 28″ og oppover er lettere å lære å spille på, dessuten vil de gi veldig god lyd. Skal du spille i et veldig stort rom (> 80 kvm) anbefaler jeg en Gong som er minst 34″ stor. Skal du frakte Gongen inn og ut av bil anbefaler jeg en Gong som er 30-34″ stor, den er lett nok å bære og vil få plass i bagasjerommet liggende flatt.


Andre instrumenter

I tillegg får du introduksjon i å spille og synge til Shruti-boks. Shruti-boks er et nydelig instrument som er enkelt å lære å spille, det kan minne litt om trekkspill. Lyden åpner og balanserer halschakraet. Mange har et anstrengt forhold til sin egen stemme og kvier seg for å tone inn/ut eller synge mantra. Shruti-boksen støtter deg på denne reisen og jeg benytter den ofte på mine yogatimer for å hjelpe deltakerne å tørre å bruke stemmen. I tillegg vil du lære hvordan du spiller krystallboller og syngeboller, trefløyte, sansula, koshiklokker med mer.


"Takk for en inspirerende og magisk helg i en reise av lyd og vibrasjoner. Godt planlagt kurs med variasjon av teori og Gongens-historie, yoga og meditasjon. Det var satt av god tid til øving i Gong spilling og prøve andre spennende instrumenter. Det var flott å få med kompendiummed den informasjon og teori en trenger for å begynne selv. Maten var også nærende og sunn. Et kurs jeg varmt kan anbefale. Marie"


Teori

I forkant av kurset vil du få tilsendt teori-heftet der du får lese om Gong, Gongspill og lydterapi. Du vil lære litt om gongens historie og hvorfor den er unik når det gjelder healing, avslapning og integrasjon. Hva det er som skjer i kroppen, sinnet, i følelses og energi-kroppen når man opplever Gong.


For hvem

Dette kurset passer for yogalærere fra alle tradisjoner, meditasjonslærere, musikkterapeuter og andre som ønsker å bruke gong, syngeboller, krystallboller ol. i sitt arbeid med barn, ungdommer og voksne.


Bakgrunn

Kurset bygger på de to Gongmestrene Mehtab Benton og Don Conqreux sin tilnærming til å spille gong og ikke minst Anne Siri sin erfaring gjennom mange års spill. Benton er forfatteren av Gong Yoga og lærer i GongYoga, Kundalini Yoga og Hatha yoga).


Tidligere deltakere sier følgende om kurset:

"Anbefales på det varmeste!
Det har vært en helt fantastisk helg! Anne Siri er så tilstede og underviser på en fin, rolig og utrolig inspirerende måte."


Program


Lørdag

09:00 Velkommen

09:15 Yoga og GongBad ledet av lærer

10:45 Te/Kaffe pause

11:00 Grunnteknikk

12:30 Lunsj

13:30 Grunnteknikk forts.

15:00 Te/Kaffe pause

15:30 Oppbygging GongBad/Gongavspenning

16:00 Øving

16:45 Oppsummering

17:00 Vel hjem!


Søndag

09:00 Andre instrumenter

10:30 Kaffe /Te pause

11:00 Øving, diverse spilleteknikker

12:30 Lunsj – planlegging GongBad

13:30 GongBad ledet av deltakerne i små grupper

15:30 Oppsummering

16:00 Vel hjem!


Tid og sted

11 og 12 februar 2023, Kundaliniyoga Bergen - Senter for åndelig vekst.

Adresse: Totlandsvegen 2, Bergen.


28. og 29. oktober 2023, Sagene Samfunnshus, Frysja-salen. Adresse Kristiansandsgate 2.


Bindende påmelding

Påmelding via mail til meg. Din plass er bekreftet når du har betalt. Obs. avmeldingsgebyr kr 500. Ved avmelding mindre enn 14 dager før kursstart må hele kurset betales.

Betingelser kurs 28.-29. oktober: Kursavgift kr. 4200,- Kompendie er inkludert. Vær vennlig å lese Salgsbetingelsene før påmelding og bekrefte ved påmelding.


Varmt velkommen, Gongmester Anne Siri!